OBJECTIUS

"L'objectiu és buscar, a través de l'esport, el restabliment del benestar psicològic i el bon ús del temps lliure del pacient." 

Sir Ludvig Guttmann, 1944

La pràctica de l'esport adaptat, i en particular del futbol, és una opció d'oci i de salut per a persones amb necessitats especials. Aquesta activitat els representa un esforç físic i psíquic que afavoreix intensament la superació de la seva situació de discapacitat. D'aquesta manera, es completa el procés de rehabilitació amb la millora de les habilitats motores, de la coordinació i de l'equilibri.

A l'hora, aquesta pràctica esportiva també estimula l'atenció, la percepció, i l'execució d'accions de les persones amb lesió cerebral i els ofereix un àmbit de motivació personal, de millora de l'autoestima i de la capacitat vital.

Com a esport col·lectiu, el futbol promou el treball en equip i la col·laboració amb el grup per assolir els objectius determinats, per tant, afavoreix especialment la normalització, la integració i la socialització de les persones amb dany cerebral adquirit.

Fent esport, volem donar a conèixer la pràctica de l'esport adaptat a una discapacitat i volem oferir als infants i joves amb discapacitat l'oportunitat de practicar futbol amb nosaltres i de trobar un àmbit d'activitat esportiva col·lectiva.

La pràctica esportiva regular és sinònim de salut i, en l'àmbit de persones amb discapacitat, l'esport també representa una eina per afavorir i millorar l'autoestima, la superació personal, la inserció i la prevenció del sedentarisme.